Bas
Bas

Digital Strategy

Customer Journey: Bereik Jouw Ideale Klant In 5 Stappen

Delen
Delen
Delen

Business, en met name online business, wordt tegenwoordig vaak neergezet als een zeer complex iets. Dat is onterecht. Business hoeft geen rocket science te zijn. Om jouw ideale klant goed te bereiken en te kunnen bedienen is het zaak om 5 processen goed in kaart te brengen. Zodra je dit in kaart hebt kun je jouw klant zeer gemakkelijk bereiken.

De 5 processen van een business

In de kern is een succesvol bedrijf een combinatie van 5 onafhankelijke processen, die elk overgaan in de volgende:

  1. Fundering: Ontdek wat mensen willen of nodig hebben en creëer dit.
  2. Klanten aantrekken: De marketing. Grijp de aandacht en creëer behoefte voor wat je hebt gemaakt.
  3. Klantenconversie: De sales. Maak van potentiële klanten betalende klanten.
  4. Waarde leveren: Geef je klanten wat je ze hebt beloofd en zorg ervoor dat ze tevreden zijn.
  5. Financieel: Zorg ervoor dat je genoeg geld binnenbrengt om door te gaan en de inspanningen je de moeite waard te maken.

Iemand die je probeert wijs te maken dat business op zich ingewikkelder is, wil indruk op je maken of probeert je wat te verkopen wat je niet nodig hebt. Het maakt niet uit of je een eenmanszaak runt of een miljardenbedrijf. Haal één van deze onderdelen weg en je hebt geen business meer.

Als je bezig bent met het opstarten van een business of wilt groeien met je business dan is het in kaart brengen van deze processes de beste plek om te starten. Als je deze processen niet kunt beschrijven of uittekenen, begrijp je de business niet goed genoeg. Elke nieuwe tactiek, trick of tool lijkt dan interessant. Je verliest al snel de focus en behaalt niet de resultaten die je wilt. Start daarom bij de basis. Herpak je focus en behaal resultaat.

Het is belangrijk dat je jouw business goed in kaart brengt door deze vijf processen te beschrijven. Maar waar moet je nou rekening mee houden bij elk van deze processen? En hoe pas je het toe? Meer daarover beschrijven we op deze pagina.

Delen
Delen
Delen
Bas van Lieshout
Bas van Lieshout

We zorgen dat je relevant blijft in de huidige, snel veranderende digitale wereld. Skillable is er om jouw digitale vraagstuk op te lossen. We vertalen bestaande en nieuwe technologieën in kansen voor jouw bedrijf. Via Skillable.nl bieden we diensten en advies waarmee je online resultaten behaalt. Meer informatie over wat we precies doen vind je hier.

×